Tekstkoppen maken.

Vaak is het voor de leesbaarheid van een tekst beter om koppen te maken.

Geef een HARDE ENTER*, zowel VOOR en NA het kopje ook al was het kopje al aanwezig in de tekst en ook al waren er enters aanwezig voor en na het kopje.
*Uitleg: Een HARDE ENTER, is een klik op de ENTER-toets waardoor er meer witruimte tussen de zinnen zit. Een ZACHTE ENTER, is een gecombineerde klik op de SHIFT-toets en de ENTER-toets tegelijk waardoor je direct onder de vorige zin komt. 

In onderstaand voorbeeld is dit gedaan met de tekst “Lorem ipsum dolor sit amet“.

Selecteer de kop aan de linkerkant in de tekst.

Kies in de editor bij de pulldown “Paragraaf” een stijl voor de kop, bijvoorbeeld “Koptekst 2”

Plaats de cursor in de witregel onder de kop

Klik op ‘Delete’. Rechts in de voorvertoning/opmaak is duidelijk te zien dat de extra witregel is verdwenen.

Plaats de cursor in de witregel boven de kop

Klik op ‘Delete’. Rechts in de voorvertoning/opmaak is duidelijk te zien dat de extra witregel is verdwenen. De kop is gemaakt.

BELANGRIJK: Gebruik geen ‘Backspace’ i.p.v. ‘Delete’ om witregels te verwijderen tijdens het maken van een kop. Probeer dit eventueel als test op een testpagina en zie wat er mis gaat.

Klik linksonder op de groene knop BIJWERKEN om op te slaan.

Op iedere pagina precies één ‘Koptekst 1’ of ‘H1-titel’ 

In verband met zoekmachine optimalisatie is het belangrijk dat er slechts één ‘Koptekst 1’ ofwel ‘H1-titel’ op iedere pagina staat. Veelal is er al een H1-titel gedefinieerd. Zie onderstaand voorbeeld. Bovenaan is al een H1-titel gedefinieerd. Maak dus niet de fout om zoals in het voorbeeld nogmaals een H1-titel te kiezen in de lopende tekst.

Er mogen wel meerdere H2-titels voorkomen op een pagina. Datzelfde geldt voor de H3, H4, H5 en H6 titels. Veelal volstaan het variëren in H2-titels en H3-titels.